BLOGGEN

Emne: Gode råd / 15. nov. 2017

Når der er kulde og frost om vinteren, er det vigtigt at passe ekstra godt på dyrene. Vi har derfor samlet en håndfuld gode råd, så du kan bringe din hund og kat bedre igennem den kolde tid.

Emne: Gode råd / 01. nov. 2017

Julen er en højtid forbundet med mange gøremål og ikke mindst mange forandringer i hjemmet.
Alt dette kommer vores firbenede venner ligeledes til at mærke, og det er derfor en god idé at være ekstra opmærksom på de farer, der opstår, når hjemmet pludselig er fyldt med juleting, dekorationer, lys, bånd, gaver m.m.

Emne: Gode råd / 30. okt. 2017
Tiden op til nytår og selve nytårsaften er en hård tid for mange hunde, idet de kan blive urolige eller direkte angste, når der fyres fyrværkeri af i nærheden af hjemmet.
Nedenfor finder du gode råd til, hvordan du kan hjælpe din hund bedst muligt igennem denne vanskelige periode af året.

TIDEN OP TIL NYTÅR
  • Når den første afskydning starter midt i december er det vigtigt at ignorere din hunds uro ved at undlade at forsøge at trøste den, idet dette kan føre til forstærkning af dens uro.
     
Emne: Dagbogsklip / 09. okt. 2017

Trille er en skøn og charmerende lille blandingshund, som i perioder havde haft lidt blod i sin urin samt ændret ædfærd, idet hun ikke virkede så tilpas som tidligere.
Hun blev indlagt til undersøgelse, og allerede ved den kliniske undersøgelse kunne vi konstatere, at hendes blære føltes usædvanlig fast.
Et røntgenbillede afslørede årsagen - i hendes blære lå en kæmpestor sten!

Emne: Gode råd / 18. aug. 2017

En mild vinter har givet lopperne optimale betingelser igen i år, og deres antal vil være støt stigende, indtil det atter bliver vinter. Sensommer og efterår har typisk været lig med højsæson for lopper, men efterhånden er loppeplagen blevet et helårsproblem.

Lopper kan formere sig utrolig hurtigt, idet 5 lopper kan blive til 6000 nye lopper i forskellige udviklingstrin på bare 3 uger...

Emne: Hund / 12. maj. 2017

Ferien nærmer sig, og hvad skal man gøre af sin hund imens?
Enten vælger man at sætte den i pasning i en hundepension eller hos familie/venner, eller også tager man sin hund med på ferie...

Emne: Hund / 28. mar. 2017

Borreliose - det er sidst på vinteren, din hund skal vaccineres!
Skovflåten har længe været et problem for både os mennesker og vores hunde, idet den kan overføre forskellige sygdomme. Den mest almindelige sygdom er Borreliose - en bakteriel infektion der overføres, når flåten suger blod. Studier viser, at op imod 55 pct. af alle flåter er bærere af Borrelia-bakterien, og at omkring 15-20 pct. af de danske hunde har været i kontakt med denne bakterie.

Emne: Gode råd / 27. mar. 2017

Selv om man kan møde flåten året rundt, sker der en betydelig stigning i antallet af flåter om foråret og henover sommeren. Det er hermed også fra foråret af, at man skal tænke i forebyggende flåtbehandling for sin hund og/eller kat.

Emne: Kanin / 23. okt. 2016

Kan man vaccinere kaniner?
Ja, det kan man faktisk, idet der findes en vaccine på markedet, som kan beskytte vores kælekaniner mod to alvorlige sygdomme - nemlig Myxomatose (også kaldet kaninpest) og RHD (Rabbit Haemorrhagic Disease).

Vaccinen har været kendt og brugt i udlandet igennem flere år, og har ligeledes været registreret til brug i Danmark de seneste år.

Emne: Gode råd / 05. jun. 2016

Når det er rigtig varmt udenfor, er det skønt med en is - og det synes din hund også. 
Nedenfor ser du, hvordan du selv kan lave sunde is til din hund:

Sider