Loppecirkus


LopperSensommer og efterår har typisk været lig med højsæson for lopper, men efterhånden er loppeplagen blevet et helårsproblem.

Lopper kan formere sig utrolig hurtigt, idet 5 lopper kan blive til 6000 nye lopper i forskellige udviklingstrin på bare 3 uger...

Livscyklus
Loppens livscylus starter med, at den voksne loppe suger blod hos en hund eller kat og lægger ca.30-50 æg om dagen i dennes pels. Æggene drysser af dyret dér, hvor det færdes, d.v.s såvel udenfor som i tæpper, møbler, senge, kurve m.m
Efter ca. 1 uge klækkes æggene og ud kommer små loppelarver, der 1-2 uger senere forpupper sig i kokoner.
De forpuppede loppelarver kan ligge i omgivelserne i deres kokon fra få dage og helt op til et år. Temperatur m.m har indflydelse på, hvor hurtigt denne udvikling forløber.
Når de rette betingelser er til stede brister kokonen og en ny loppe klækkes - klar til at springe på en hund eller kat for at suge blod og fortsætte livscyklus.

Forebyggelse af lopper
Det kan være en stor fordel at forebygge loppeproblemet hos sin hund eller kat, fremfor at vente med behandling til problemet har vist sig.

 • Grundig kæmning flere gange om ugen af din hund eller kat med en loppekam for at være på forkant med en evt. nyligt etableret loppesmitte.
  Ved fund af lopper eller loppeekskrementer kontakt straks din dyrlæge m.h.p loppebekæmpelse til dit dyr.
 • Forebyggende loppebehandling.
  Tal med din dyrlæge om valg af præparat - der er mange at vælge imellem, og der kan være en række ting at tage højde for i.f.m præparatvalg.
 • Husk - at også indekatte kan få lopper! 
  Loppeforstadier kan klæbe sig til vores sko og strømper, når vi er udenfor eller i andre hjem og på denne måde blive bragt med hjem til vores indekatte.
   

Behandling af et etableret loppeproblem
Det kan føles som en meget vanskelig og frustrerende opgave at komme et etableret loppeangreb til livs, men nøglen til succes ligger i udholdenhed, grundighed og nøje overholdelse af behandlingsprocedure og -interval.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at den største del af problemet befinder sig i hjemmet og ikke på selve dyret, idet der ligger en stor koncentration af æg, larver og pupper i omgivelserne, som vil udvikle sig til voksne lopper i.l.a de kommende måneder.
Derfor skal en loppebekæmpelse altid strække sig over min. 4-6 måneder, før man kan være sikker på, at den er under kontrol. I den periode vil man af og til stadig kunne støde på enkelte levende lopper grundet en restsmitte i hjemmet. Problemet vil dog hurtigt være aftagende.

 • Tal med din dyrlæge om, hvilken loppebekæmpelse/præparat der skal vælges til dine dyr.
  Der er de senere år kommet mange nye loppemidler på markedet, så der nu foruden pipetter også er mulighed for at anvende depottabletter eller halsbånd med lang virkningstid, når lopperne skal bekæmpes eller forebygges.
 • Alle hunde og katte i hjemmet skal behandles samtidig.
 • Brug kun præparaterne som foreskrevet - visse loppemidler til hund er giftige for katte!
 • Overhold påføringsprocedure og behandlingsintervalet meget nøjagtigt - 4 uger er 4 uger! 
  Spørg din dyrlæge til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan præparatet skal gives.
 • Støvsug og rengør hjemmet ekstra ofte og ekstra grundigt i hele behandlingsperioden. 
  Smid støvsugerposen ud efter hver støvsugning.
  Husk også bilen...
 • Vask løse tæpper fra kurven, sofaen eller sengen ved 60 grader. 
 • Ved et omfattende loppeproblem skal du forvente at fortsætte bekæmpelsen i op til 4-6 måneder.

Kontakt din dyrlæge
Du er altid velkommen til at kontakte os, når du skal vælge det rigtige loppepræparat til netop dine dyr - der er kommet mange nye produkter til loppebekæmpelse og -forebyggelse frem i de senere år, og det kan være nødvendigt at vælge produkt under hensyntagen til evt. andre lidelser hos dit dyr.

Ligeledes står vi gerne til rådighed, hvis du har brug for gode råd og vejledning i.f.m loppeplagen i hjemmet.

Hvis din hund eller kat er stærkt plaget af vedvarende kløe, er det vigtigt at få den undersøgt og behandlet hos dyrlægen, idet der kan være tale om, at den har udviklet loppebetinget kløe eller ligefrem fået loppeallergi.

Flåter - en af sommerens plager...

Vorup Dyrehospital - Randers

Bogensevej 16
8940 Randers SV
Tlf: 86 41 78 00
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram

Konsultation hos
din dyrlæge efter aftale

Alle hverdage 08.00-17.00

Vorup Dyrehospital - Randers