Jul med hund og kat


Jul med vores dyrJulen er en højtid forbundet med mange gøremål og ikke mindst mange forandringer i hjemmet.
Alt dette kommer vores firbenede venner ligeledes til at mærke, og det er derfor en god idé at være ekstra opmærksom på de farer, der opstår, når hjemmet pludselig er fyldt med juleting, dekorationer, lys, bånd, gaver m.m.

Julepynt og dekorationer
Juledekorationer med lys, bånd, pynt fra skoven og dermed interessant fært, eller glitrende kugler er lige noget for en nysgerrig hundenæse, og ofte bliver det ikke kun ved snuseri.
Hvis hunden eller katten sluger dele fra en dekoration eller julepynt, kan det blive enddog meget alvorligt for dem, såfremt der er tale om spidse dele eller dele, der er så store, at de sætter sig fast i mavetarmkanalen.
Sørg derfor altid for, at alle dekorationer og julepynt er placeret udenfor dyrenes rækkevidde.

Juletræet
Især katte og hundehvalpe kan næsten ikke stå for julekugler og andet pynt, som hænger på juletræet lige i deres højde og nærmest indbyder til at blive bidt i eller sat i bevægelse med et dask fra en pote.
Husk på at mange julekugler er lavet af glas og derfor kan splintre, hvis de falder af træet med stor risiko for snitsår i poterne.

Julegaver
Knitrende papir og bånd i alle længder kan hurtigt blive til interessant legetøj for mange hunde og katte. Lad derfor ikke pakkerne ligge uden opsyn og fjern papir og bånd, så snart gaverne er pakket ud.
Især er det farligt for dyrene at sluge bånd, idet det kan sætte sig fast omkring tungeroden eller i tarmen.

Julemad
Vi spiser godt i julen og vil gerne have, at vores dyr ligeledes skal have lidt ekstra godt til jul, men giv aldrig hunden eller katten den fede julemad såsom flæskesteg eller andefedt. Det kan give opkast og diarré og i værste fald udløse en livstruende betændelse i bugspytkirtlen.
Lad hunden og katten få sit sædvanlige foder og brug heller lidt ekstra tid på aktivering og sjov leg i løbet af juledagene - det gavner alle parter meget mere i sidste ende.

Chokolade
Chokolade er giftigt for hunde og katte, idet det indeholder stoffet theobromin, som vi mennesker godt kan omsætte og nedbryde, men det kan vores dyr ikke.
Jo mørkere chokolade desto højere indhold af theobromin.
Giv aldrig chokolade til dyrene - skær hellere lidt magert kød ud i mange små terninger og lad hunden (eller katten) finde dem over et større areal enten inden- eller udendørs. Det er god aktivering og sund belønning.

Hjælp - det er snart nytår!

Vorup Dyrehospital - Randers

Bogensevej 16
8940 Randers SV
Tlf: 86 41 78 00
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Facebook
Facebook
Instagram
Instagram

Konsultation hos
din dyrlæge efter aftale

Alle hverdage 08.00-17.00

Vorup Dyrehospital - Randers