Skip to main content

Når hunden skal på ferie


Ferie med hundFerien nærmer sig, og hvad skal man gøre af sin hund imens?
Enten vælger man at sætte den i pasning i en hundepension eller hos familie/venner, eller også tager man sin hund med på ferie...

Pasning i hundepension
At overlade pasningen af sin hund til en hundepension er i høj grad en tillidssag. 
Det er derfor altid en god idé at tage kontakt til flere aktuelle hundepensioner i ens område og danne sig et indtryk af pensionen, inden man afleverer sin hund til en længerevarende pasning. Ring til hundepensionen og bed om at få lov til at komme forbi til en snak og en rundvisning. Langt de fleste hundepensioner ser dette som et positivt tiltag fra din side og vil gerne vise deres faciliteter frem samt fortælle om hverdagen i netop deres hundepension.

Start eventuelt med at lave en 'prøvepasning' af din hund over nogle få dage for at se, hvordan din hund håndterer at være overladt til pasning et fremmed sted.
Har du en større hvalp kan dette tiltag under alle omstændigheder være en god træningsøvelse, idet den så vil have nemmere ved at blive passet i hundepensionen den dag, du skal på en længere ferie.

Når du afleverer din hund i hundepensionen er det vigtigt at medbringe dens kurv, et tæppe samt dens ynglingslegetøj. Aftal med hundepensionen om du ligeledes skal medbringe eget foder - mange pensioner stiller foder til rådighed, men ofte vil et brat foderskift kunne udløse dårlig mave hos din hund, så du kan med fordel medbringe dens eget foder for at begrænse risikoen for dette problem.
I forbindelse med selve afleveringen er det vigtigt at undgå en 'stormfuld' afsked med din hund, idet den vil blive mere urolig af det. Tag i stedet afsked med den derhjemme eller i bilen, inden du går ind og ignorér herefter eventuel uro hos din hund over at være et sted med mange nye hunde omkring sig. Langt de fleste hunde falder til ro, så snart man er gået, og personalet på en hundepension er vant til at håndtere denne situation.

Nyd din ferie, ring eventuelt til hundepensionen engang undervejs for at høre til din hund, og husk at hunde ikke har samme tidsfornemmelse som vi mennesker - de kan ikke tælle dage :-)

Bemærk at alle hundepensioner kræver, at din hund er regelret vaccineret mod en række sygdomme, inden den må afleveres i pensionen.
Det er en fordel, at du lader din hund vaccinere i god tid inden, den kommer i pension for at sikre, at den har dannet tilstrækkelig med antistoffer til at være fuldt beskyttet.
Tal med hundepensionen og din dyrlæge omkring, hvilke vacciner der er behov for.

Hunden med på ferie
Vælger du at tage din hund med på ferie til udlandet, skal en række kræv fra myndighederne være opfyldt:
- Din hund skal vaccineres mod Rabies (hundegalskab) senest 21 dage inden afrejse.
- Din hund skal have et gyldigt kæledyrspas (dette udstedes af dyrlægen samtidig med den første Rabies-vaccination).
- Din hund skal være chipmærket. Har du en ældre hund med en tatovering, som stadig er let læselig, vil dette ligeledes blive accepteret som gyldig id.

Bemærk, at der kan være ekstra regler for visse lande såvel i som udenfor Europa.
Søg information omkring de enkelte lande på Fødevarestyrelsens hjemmeside eller ved at kontakte de veterinære myndigheder i det pågældende land, du skal rejse til eller igennem.

Rejser du sydpå til varmere himmelstrøg er det værd at overveje, om din hund overhovedet vil trives med den lange køretur og de høje varmegrader. Desuden vil der være en vis risiko for at støde på sygdomme, vi ikke har i Danmark, og som din hund i værste fald kan blive smittet med.

Vi hjælper gerne med at snakke om forebyggelse af sygdom i forbindelse med en udenlandsrejse.