Skip to main content

Undgå 'hot dogs'...


Undgå hot-dogsDe fleste af os nyder det, når temperaturen stiger, og der bliver sol og sommer, men for vores kæledyr - og især vores hunde - kan varmen være forbundet med ubehag eller direkte fare.
Vi har derfor samlet en række gode råd til, hvordan du undgår farer for din hund i varmen og bringer den godt igennem sommeren:

Varme biler
Ophold i en varm bil udgør nok den største fare for din hund. 
Så længe bilen kører, vinduerne er rullet ned og/eller blæseren er i gang, kan temperaturen i bilen holdes på et fornuftigt niveau, men så snart bilen holder stille selv med let nedrullede vinduer forsvinder luftcirkulationen, og temperaturen vil stige eksplosivt inden for kort tid og langt hurtigere, end man forestiller sig selv på en dag, hvor udendørstemperaturen egentlig ikke synes særlig høj.
Efterlad derfor aldrig din hund i bilen en sommerdag - ikke engang i kort tid!

Gør den nødvendige biltur mere tålelig for din hund ved f.eks. at lægge et frossent håndklæde under et tørt håndklæde i dens kurv eller bur i bilen, så din hund derved bedre kan holde sig afkølet under bilturen.

Middagshede og hundeluftning
Når middagssolen står på sit højeste, burde vi alle søge skygge. Dette gælder også for vores hunde.
Solen bager, og asfalten kan opvarmes så meget, at det gør ondt eller ligefrem laver skader på hundens poter, når den skal gå på den varme asfalt.
Undgå derfor så vidt muligt at lufte din hund, når middagssolen brænder allermest.
Skal du alligevel lufte den, så vælg altid at gå i skyggesiden af vejen, vælg områder med skygge og græs og gå kun en kortere tur. Giv din hund de lange lufteture om morgenen og/eller om aftenen, når temperaturen er mere behagelig.
Hav gerne vand med til din hund undervejs.

Sådan hjælper du din hund med at køle sig af
Hunde kan ikke svede gennem huden ligesom os mennesker - de kommer primært af med deres overskudsvarme ved at halse.
Som regel vil hunden selv søge derhen, hvor den føler sig bedst tilpas, hvad enten man bor i hus med have eller lejlighed, men til tider kan temperaturen stige så meget, at hjælp til nedkøling kan være en god idé:

  •  Lad vinduerne stå åbne, så der kommer noget luftcirkulation.
  •  Opsæt eventuelt en ventilator til at køle ekstra.
  •  Har du en have så køb et lille havebassin og fyld det med så lidt vand, at din hund kan lægge sig i det, hvis den skulle få lyst til det.
  •  Køb eventuelt en kølemåtte beregnet til hund.
  •  Tag din hund med en tur til stranden, så den kan bade. Vær dog forsigtig med længerevarende ophold på stranden, mens solen står højt. Dette vil som minimum kræve medbragt parasol og rigeligt med drikkevand. Vær ligeledes opmærksom på, at der i varme somre kan ske fremvækst af farlige alger i såvel sø- som havvand.
  •  Tag din hund med ud i en skyggefuld skov.
  •  Hav altid frisk drikkevand og en skål med til din hund, når du er undervejs med den.