Skip to main content
Mærkning af hund

Mærkning af hund

Kontakt os

Vorup Dyrehospital - Randers
Din personlige dyrlæge

Bogensevej 16
8940 Randers SV
Tlf: 86 41 78 00
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Konsultation ved dyrlægen efter aftale alle hverdage 08.00-17.00

Mærkning af hund

Det har været lovpligtigt i Danmark siden 1.januar 1993, at alle hunde født efter denne dato skal være ID-mærkede.
Dette betyder mærkning med en mikrochip, idet alle hunde født efter d.1.juli 2011 skal være chipmærket, hvis man som ejer ønsker at tage sin hund med til udlandet.
En mikrochip er en lille transponder, der lægges ind under huden på venstre side af hundens hals. Dette sker uden bedøvelse og er hurtigt overstået.

I henhold til gældende lovgivning skal en hvalp være ID-mærket og anmeldt i Dansk Hunderegister senest, når den er 8 uger gammel.
Dette betyder, at det altid er opdrætter/sælger af hvalpen, som er ansvarlig for dens mærkning og registrering.
Ved køb eller overdragelse af en hund udfylder sælger en ejerskifteerklæring fra Dansk Hunderegister, som herefter sendes ind til registret, der varetager ejerskiftet i deres database.

Dansk Hunderegister fører på vegne af Fødevareministeriet det offentlige, landsdækkende register over hunde i Danmark. Justitsministeriet har overdraget det praktiske arbejde med registreringen til Dansk Hunderegister, der er en forening stiftet af Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening, Dyrenes Dags Komité (Fond) og Dansk Kennel Klub.

Skulle din hund løbe væk, kan man hurtigt forene dig med den igen, så snart den er fundet, og dens ID-mærke er blevet aflæst. Det kræver en særlig chipscanner at aflæse et chipmærke, hvilket bl.a politi, Falck og dyrlæger råder over.

Herreløse hunde optaget på offentlig område hører ind under politiets ansvar.
Dog er det altid en god idé selv at checke en omstrejfende hunds navneskilt og tage kontakt til dens ejer. Bærer hunden ikke navneskilt, er du nødt til at involvere politiet, såfremt du er sikker på, at der er tale om en herreløs hund.

Det er ligeledes lovpligtigt, at hunde skal bære halsbånd og navneskilt med ejers navn og fulde adresse.

Hunde skal bære halsbånd og navneskilt

Hunde skal bære halsbånd og navneskilt