Tandbehandlinger

På Vorup Dyrehospital foretager vi dagligt tandbehandlinger af forskellig art.

Hunde og katte

Som oftest drejer det sig om tandrensninger hos hunde og katte, men der kan være tale om mange andre typer tandbehandlinger/undersøgelser, såsom f.eks. fjernelse af tilbageholdte mælketænder, extraktion af blivende tænder, røntgenundersøgelse af tænder m.m.

Når et dyr er til sundhedscheck eller anden undersøgelse med fokus på mundhulen, vurderes tænderne, tandkødet, mængden af tandsten og hele mundhulens sundhed så godt, som det nu er muligt på det pågældende dyr i vågen tilstand.

 

Ofte viser det sig at være nødvendigt at foretage en tandrensning, hvilket altid er nødt til at foregå under narkose, idet dyret skal ligge helt stille med åben mund.
Vi bruger ultralyd til at rense tænderne med. Et ultralyds-apparat summer højt under brug samtidig med, at det skyller tænderne med vand. Dette ville selv den roligste hund eller kat ikke bryde sig om - derfor er narkosen uundgåelig i denne sammenhæng.
En komplet undersøgelse af samtlige tænders sundhedsstatus er først helt mulig, når dyret ligger i narkose.

Til tider viser der sig at være andre ting i vejen med tænderne, når først dyrlægen får mulighed for at kigge dem nøje efter, så snart de er helt fri for tandsten.
I disse tilfælde vil du altid blive ringet op af dyrlægen undervejs og informeret om anden nødvendig behandling.

Læs mere om tandrens
Læs mere om tandpleje

 

 

 

Kaniner og gnavere

Et område vi ligeledes beskæftiger os meget med, er behandling af tænderne hos kaniner og gnavere.
Disse har tænder, som vokser hele livet, og mange får med tiden for lange tænder, der jævnligt skal slibes ned, så kaninen eller gnaveren kan bevare evnen til at tygge sit foder korrekt og dermed også bevare en høj livskvalitet.
Også hos disse dyr kræver tandbehandlingen en narkose. Narkosen foregår altid under konstant overvågning af en veterinærsygeplejerske, der hjælper dyrlægen under hele forløbet.

Læs mere om kanintænder og korrekt fodring