Skip to main content
  • Killinger

Kontakt os

Vorup Dyrehospital - Randers

Bogensevej 16
8940 Randers SV
Tlf: 86 41 78 00
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Konsultation efter aftale alle hverdage 08.00-17.00

Killinger

Håndteringen af killinger skal ske fra de fødes.

Om man anskaffer sig en racekat eller huskat er i realiteten underordnet, når bare opvæksten har været god.
Der er mange teorier om, at bestemte racer er bedre som familiekatte end andre, men der eksisterer ingen reelle undersøgelser, som bekræfter dette. Det er opvæksten, der er afgørende. Der er dog racer som f.eks. Perser og Russian blue, der som racekarakteristika oftest er rolige, mens eksempelvis siameseren er kendt for at "snakke" meget (støjende).

Husk - killinger må først tages fra deres mor, når de er 12 uger gamle!

Ganske som hos hunde findes der sociale perioder, som er vigtige for kattens fremtidige adfærd. Perioderne er ikke så klart definerede, og de starter tidligere hos katte. Man mener, at de vigtige perioder starter allerede ved fødslen, og at den allervigtigste socialisering sker i de første 7 leveuger.
Går killingen således i et dårligt hjem uden synderlig kontakt til mennesker i de første mange leveuger, mister man faktisk gode muligheder for at gøre den til en god familiekat.

Det er et godt råd at anskaffe sig to killinger samtidig, da det senere kan det være forbundet med vanskeligheder at sætte to voksne katte sammen. To killinger vil have utrolig meget fornøjelse af hinanden ikke blot under opvæksten men ligeledes senere i livet.

Selve introduktionen til et nyt hjem skal altid foregå stille og roligt og under opsyn. Din killing skal jo lige vænne sig til de nye forhold hjemme hos dig. Heldigvis lever dyr i nuet og affinder sig hurtigt med nye situationer, så med lidt tid og tålmodighed vil din nye killing sikkert hurtigt falde til hos dig.

Når din killing er omkring 12 uger gammel, er det tid til første vaccination og sundhedsundersøgelse hos dyrlægen