Skip to main content
  • Udstyr og udgifter

Kontakt os

Vorup Dyrehospital - Randers

Bogensevej 16
8940 Randers SV
Tlf: 86 41 78 00
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Konsultation efter aftale alle hverdage 08.00-17.00

Udstyr og udgifter

Når du anskaffer dig en hund, følger der også nogle udgifter med.

Hunden i sig selv har naturligvis en anskaffelsespris. Denne vil være vidt forskellig afhængig af, om der er tale om en blandingshund eller en renracet hund med stamtavle.

Som minimum har du brug for at anskaffe dig følgende til din hund:
- Et halsbånd eller en sele, som passer til din hunds størrelse og bygning.
- En hundesnor.
- Et hundetegn til halsbåndet (dette er lovpligtigt).
- Hundekurv.
- Foder- og vandskåle.
- Et kvalitetsfoder som passer til din hunds livsstadie og behov.
- Kvalitetsgodbidder, som du kan bruge til belønning.
- Tyggeben e.l., som passer til din hunds alder og behov.
- En ansvarsforsikring (dette er lovpligtigt).
- Eventuelt et transportbur.

Hvis du har en have, og denne ikke er sikret med et tilpas højt og stabilt hegn, kan det være en fordel at investere i dette, så du har frihed til at lukke din hund ud i haven uden at frygte, at den kan stikke af.

Derudover vil der ofte være nogle særlige opstartsudgifter forbundet med at anskaffe sig en hund.
En hvalp skal til dyrlæge for at blive basisvaccineret og undersøgt et par gange indenfor de første måneder efter, at du har fået den.

Mange vælger at udvide den lovpligtige hundeansvarsforsikring med en sygeforsikring, hvilket er en rigtig god idé, da du så er bedre stillet økonomisk, hvis din hund kommer til skade eller bliver syg.
Uforudsete dyrlægeudgifter kan hurtigt løbe op, og skal lægges oven i de faste årlige udgifter til sundhedsundersøgelse, vaccination, loppe- og flåtbehandling, eventuelle tandbehandlinger, m.m.

Uanset hundens alder vil det være en god idé at melde dig selv og din hund til hundetræning.
Særlig vigtigt er det for hvalpe at komme ud blandt andre hunde og mennesker, og du som ny hundeejer har sikkert nogle ting, som du med fordel kan lære i forhold til at træne og aktivere din hund.
Har du anskaffet dig en voksen hund, vil den sikkert ligeledes synes, at det er sjovt at lave noget sammen med dig, og mulighederne for hundetræning er uendelige. Det handler blot om at finde ud af, hvorvidt man er til lydighedstræning, rally, agility, jagttræning, e.l.

En lang række hunderacer har en type pels, der skal klippes eller trimmes jævnligt, for at man kan holde den.
Hvis du selv kan klare dette eller kender nogen, som kan, er det naturligvis nemt, ellers må du påberegne udgifter til hundefrisør 2-4 gange om året afhængig af, hvilken type hund du har.

Udover de nævnte faste og forventelige udgifter til at have hund er der naturligvis ingen grænser for, hvad man ellers kan vælge at købe af udstyr, dækkener/tøj, særlige halsbånd og liner, legetøj, hundesenge, godbidder, m.m. Her bestemmer du helt selv, hvor meget din hund behøver.

Hvis du har planer om at dyrke konkurrencesport med din hund, gå på udstilling med den, m.m. skal du ligeledes forvente yderligere udgifter til dette.